Ada

Opština Ada smeštena je u srednjem delu Istočne Bačke, na desnoj obali Tise. 

Od Kanjiže je Ada udaljena svega 39 km, te je idealno mesto za sadržajan izlet: 

Objekti Rimokatoličkih crkava u Adi i Molu predstavljaju vrlo lepe sakralne objekte sa interesantnom unutrašnjošću. Pravoslavna crkva u Molu interesantan je objekat sa svojim izvanredno lepim i vrednim ikonostasom. ,Takođe je atraktivan i objekat Pravoslavne crkve u Adi, koji je izgrađen u Moravsko-vizantijskom stilu i predstavlja vernu kopiju crkve „Svetog Đorđa“ na Oplencu. Ikonostas te crkve je bogato ukrašen radovima Novaka Radonića slikara iz Mola.

​Plaža u Adi je plitka i peskovita te predstavlja možda najlepšu plažu na reci Tisi. Na njenoj teritoriji postoji mogućnost bavljenja raznim rekreativnim i sportskim aktivnostima. Zadnjih godina sve su popularniji i sportovi na vodi. Pored plaže i taborišnih mesta nalazi se vrlo lepo uređenja pristanište za čamce za manja plovila.

U okviru javnog preduzeća „ADICA“ se nalazi kompleks bazena koji se sastoji od olimpijskog, dečjeg i bazena za neplivače. U kompleksu rekreacionog centra nalaze se restorani, dečja igrališta i sportski tereni za odbojku, rukomet, fudbal i tenis. Novo sagrađeni sportski pansion i trim staza daju mogućnost za organizovanje većih sportskih manifestacija i višednevnih priprema za sportiste

​U turističku ponudu ubrajamo Koš salaš i zavičaju kuću, koja prikazuje nekadašnju životnu formu naših očeva i majki. Pored svega ovoga stoje nam na raspolaganju raznovrsni programi(svinjokolj, vožnja kočijom, jahanje i spremanje tradicionalnih jela.), koji nam provedeno vreme na selu čine atraktivnijim i znamenitijim.

U Opštini Ada postoji dva Lovačka Udručenja: „Fazan- Ada" i „Panonija- Mol", zatim jedan specializovani objekat za lovni turizam„ Hubertus" sa svim pratećim sadržajima, koji ujedno i organizuje lovove na našoj teritoriji.

 

Kontakt:   
Turistička organizacija opštine Ada
Trg oslobođenja 1, Ada 24430
Tel: +381 24 855 855
E-mail: info@infoada.org 
Udaljenost od Kanjiže: oko 39 km

 

 


Turizam
Glavni trg 1, Kanjiža
Tel/Fax: 024/873-249, 024/875-166 lokal 230
Kontakt forma