Ada

Ada község a Szerb Köztársaságban, Vajdaság Autonóm Tartományban található. Kelet-Bácska középsõ részén, a Tisza jobb oldalán fekszik. Területe 228,6 m2, melyen kb. 19.000 lakos él 5 településen: Ada, Mohol, Törökfalu, Völgypart és Valkai sor.  Ada természeti adottságai lehetővé teszik a vadász-, horgász, sport- és falusi turizmus fejlesztését.

Ada és Mohol településen rekreációs parkok találhatóak. A Tisza part árterületén szépen gondozott strandok, vendéglátóipari létesítmények és rendezett kempinghelyek várják a látogatókat. A homokos, sekély vizű, az újvidékihez hasonló adai strand egyike a legszebb strandoknak a Tisza partján.

Az Adica Sport- és Üdültetési Központ a Tisza folyó mellet, megközelítőleg 1 kilométerre Ada központjától, 2 hektáron terül el. Elsősorban az olimpiai medence vonzza a legtöbb látogatót. Az úszás mellett nagon kedvező szolgáltatásokat nyújt úszóversenyek és vízilabda mérkőzések lebonyolításához, éppen ezért többnemzetközi verseny itt került megrendezésre. A látogatottságot illetőleg, az olimpiai medence mellett, nem marad el a gyermekmedence sem, ahol minden csöppség élvezheti a lubickolás örömét. Egy harmadik medence is felépült, a nyugdíjasok és úszni nem tudók medencéje, így az idősebbek számára is biztosítottá vált a zavartalan pihenés.

A Budzsák mesterséges tó közvetlen közelében a Kuriának vagy Szegedi útnak nevezett területen 10 tanya található, melyek néprajzi látványosságnak számítanak, és lehetőséget nyújtanak a falusi turizmus fellendítéséhez.

A vadászturizmusnak nagy hagyományai vannak. A vadászatokat az adai FÁCÁN, és a moholi PANONIJA vadászegyesületek szervezik. Ada község nagyon szép és gazdag vadászterületekkel rendelkezik, amelyekbe minden évben sokat fektetnek be. A hazai turisták többsége csak a vadászat idejére marad, míg a külföldiek a szálláslehetõségeket is használják. A halászturizmus a Budzsák víztározó kiépítése után kap nagyobb jelentõséget.

 

  
Elérhetőség:     
 
Ada Község Idegenforgalmi Szervezet  
Trg oslobođenja 1, Ada 24430
Tel: +381 24 855 855
E-mail: info@infoada.org 
Magyarkanizsa - Ada: 39 km

 

 


Turizmus
Fő tér 1., Magyarkanizsa
Tel/Fax: 024/873-249, 024/875-166 lokal 230
Üzenet küldése