Novi Kneževac

Opština Novi Kneževac nalazi se na krajnjem severu Banata. Sa severa se graniči sa Republikom Mađarskom, sa istoka sa Republikom Rumunijom, sa juga sa opštinom Čoka i sa zapada rekom Tisom, koja čini granicu prema opštini Kanjiža. 

Novi Kneževac je poznat po spomenicima kulture, od kojih su pod zaštitom države kapela Servijski, dvorac Servijskih Šulpeovih, letnjikovac Maldeghemovih, ikona Svetog Đorđa u katoličkom hramu i pravoslavna crkva Svetog arhangela Mihajla, sa ikonostasom.

Izvanredan park u samom gradu i reku Tisu karakteriše egzotično rastinje koje je u toku 19. i početkom 20. veka, iz svih krajeva sveta donosio bivši sreski načelnik Emil Talijan ( drvo Ginko, evropska tisa, judino drvo, japanski bagrem, drvo paničarka itd. ).

Mogućnost za aktivan odmor pružaju staze za šetnju i vožnju biciklom uz samu obalu Tise, gde se park dotiče i sa mostom koji vodi u Kanjižu a u samom parku su i dvorci koji su interesantni sa obilazak. Sve staze su betonirane i osvetljene. Sa ovih staza se neposredno silazi do plaže na Tisi uz koji postoji restoran.

Manifestacije: smotra folkolora, takmičenje harmonike, takmičenje u mini kajaku, takmičenje u pecanju, kuvanju riblje čorbe...Tradicionalno se održava eko-kamp ornitologije, u avgustu mesecu kao i kolonija slkara, vajara.

Kontakt:

Opština Novi Kneževac
Kralja Petra I Karađorđevića 1, Novi Kneževac 23330
Tel: +381 230 82 055
Udaljenost od Kanjiže: oko 3 km 
                                                             

Turizam
Glavni trg 1, Kanjiža
Tel/Fax: 024/873-249, 024/875-166 lokal 230
Kontakt forma